Seznam ovocných arómat – slaných – Hellasco
CHAMPIGNONS / HOUBY |
|
Cepe | Hřib |
Champignon de Paris | Houby pařížské |
Girolle | Liška jedlá |
Morille | Smrž |
Truffe noire | Lanýž |
EPICES ET CONDIMENTS / KOŘENÍ A PŘÍSADY |
|
Ail | Česnek |
Ail frit | Česnek smažený |
Ail vert | Česnek zelený |
Aneth | Kopr |
Basilic | Bazalka |
Cannelle | Skořice |
Cardamome | Kardamon |
Ciboulette | Pažitka |
Coriandre | Koriandr |
Cumin | Kmín římský |
Curcuma | Kurkuma |
Curry | Kari |
Echalote | Šalotka |
Estragon | Estragon |
Fenouil | Fenykl |
Fenugrec | Pískavice řecké seno |
Fines herbes | Směs koření |
Genievre | Jalovec |
Gingembre | Zázvor |
Ginseng | Žen – Šen |
Girofle | Hřebíček |
Herbes de Provence | Provensálské koření |
Laurier | Bobkový list |
Marjolaine | Majoránka |
Noix Muscade | Muškátový oříšek |
Oignon | Cibule |
Oignon frit | Cibule smažená |
Oignon grillé | Cibule pražená |
Origan | Oregano |
Paprika | Paprika |
Persil | Petržel |
Piment | Paprika pálivá |
Pistou | Pesto |
Poivre | Pepř |
Radis noir / Raifort | Křen |
Romarin | Rozmarýn |
Safran | Šafrán |
Thym | Tymián |
Vinaigre | Ocet vinný |
FROMAGES / SÝRY |
|
Formage bleu | Modrý (plísňový) |
Formage de brebis | Ovčí |
Formages de chevre | Kozí |
Formages de vache | Z kravského mléka |
Formages frais | Tvarohové |
Formages Suisse | Tvrdé |
LEGUMES / ZELENINA |
|
Asperge | Chřest |
Avocat | Avokado |
Carotte | Mrkev |
Céleri | Celer |
Concombre | Okurka |
Endive | Čekanka |
Epinard | Špenát |
Graine de Tounesol | Slunečnicová semena |
Maïs | Kukuřice sladká |
Malt | Slad |
Olive noire | Olivy černé |
Olive verte | Olivy zelené |
Orge | Ječmen |
Oseille | Šťovík |
Poireau | Pórek |
Poivron doux | Pepř sladký |
Poivron vert | Pepř zelený |
Poivron rouge | Pepř rudý |
Pomme de terre | Brambory |
Sésame | Sezam |
Soja | Soja |
Tomate | Rajčata |
MELANGES D’EPICES POUR: / SMĚSI KOŘENÍ PRO: |
|
Chorizo | Chorizo |
Harissa | Harissa |
Mayonnaise | Majonéza |
Merguez | Merguez |
Mortadelle | Mortadela |
Moutarde | Hořčice |
Paëlla | Paela |
Pizza | Pizza |
Salami | Salám |
Sauce aigre-douce | Dresinky sladké a kyselé |
Sauce américaine | Omáčka americká |
Sauce armoricaine | Omáčka Armorican |
Sauce barbecue | Omáčka barbecue |
Sauce basquaise | Omáčka baskická |
Sauce béarnaise | Omáčka bérnaise |
Sauce bolognaise | Omáčka boloňská |
Sauce chili | Omáčka chilli |
Sauce ketchup | Kečup |
Sauce mexicaine | Omáčka mexická |
Sauce napolitaine | Omáčka neapolská |
Sauce piquante | Omáčka pikantní |
Sauce poisson | Omáčka na ryby |
Sauce satay | Omáčka satay |
Sauce shop suey | Omáčka Chop suey |
Sauce soja | Omáčka sojová |
PRODUITS DE LA MER / PLODY MOŘE |
|
Anchois | Ančovičky |
Coquille St-Jacques | Mušle |
Crabe | Krabi |
Crevette | Krevety |
Fumet de poisson | Ryby |
Homard | Humr |
Huître | Ústřice |
Maquereau | Makrela |
Moule | Škeble |
Poissons blancs | Ryby |
Saumon | Losos |
Thon | Tuňák |
VIANDES / MASNÉ PŘÍCHUTĚ |
|
Arôme fumée | Uzené |
Bacon | Slanina |
Boeuf | Hovězí |
Canard | Kachna |
Dinde | Krůta |
Gibier | Zvěřina |
Jambon | Šunka |
Lard fumé | Uzená slanina |
Mouton | Skopové |
Ceuf | Vajíčko |
Porc | Vepřové |
Poulet | Kuřecí |
Veau | Telecí |